Een ongewone gewone bankadvertentie

Afgelopen zaterdag stond er een opvallende reclame-uiting van Insinger de Beaufort in het FD Magazine. Opvallend vanwege de titel: “Dit lijkt een gewone advertentie.” Het was een paginagrote advertentie met een hele lap tekst en een foto van de voorgevel van een imposant bankgebouw.

Over de tekst was zorgvuldig nagedacht. Dat bleek wel uit het  begin: “Op het eerste gezicht is dit een bankadvertentie als vele anderen. (…) Maar daar kijkt een lezer van het FD natuurlijk snel doorheen.” Een slim zinnetje, je wilt als FD-lezer immers graag voor intelligent doorgaan.

advertentie_insinger

Kortom, ik was getriggerd. Maar gaandeweg bekroop me toch het gevoel dat dit eigenlijk wél een doodgewone bankadvertentie was. Want uit niets bleek wat Insinger nu precies voor mij kan doen. Welk ‘probleem’ zij voor mij oplossen. Waarom zij relevant zouden zijn voor hun klanten, door Insinger ‘cliënten’ genoemd. Het wordt nergens echt concreet. Wel is er de nodige borstklopperij. Hoeveel vermogen ze onder beheer hebben, hoe uniek hun aanpak is, hoe imposant hun bankgebouw, etc. Een doodgewone bankadvertentie dus.

Maar één zin trof me wel: “Ons vertrekpunt is dat de belangen van onze opdrachtgever en onze belangen gelijk opgaan”. Zo hoort een bank haar klanten (of ‘cliënten’ zo u wilt) te benaderen. Geen utopisch gewauwel dat ‘de klant centraal staat’. Maar een eerlijk uitgangspunt voor de klantrelatie.

En door die zin is deze advertentie toch geen gewone bankadvertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>